Mis on käive

Käive on äriühingu tehtud ärioperatsioonide koguväärtus, mis näitab äriühingu tulu. Käive on oluline näitaja, mida mõistetakse ja kasutatakse erinevates äriühingute raamatupidamis- ja maksusüsteemides. See artikkel annab ülevaate käibe mõistest ja selle arvutamisest ning selgitab, mis on seotud käibemaksuvabastusega.

Mis on käive?

Käive on äriühingu aruandlusühik, mis näitab, kui palju äriühing teenib selle äritegevuse kaudu. See sisaldab äriühingu käivet ja teenitavaid tulusid. Käibemaksust vabastatud toodete ja teenuste käive ei ole osa käibest.

Käibe mõiste ja kasutamine

Käive on oluline ärilise raamatupidamise ja finantsaruandluse näitaja, mis näitab, kui palju äriühing teenib äritegevusega. Käive koosneb kõigist äriühingu tehtud äritehingutest ja müügist. Käive sisaldab müügi tulu ja toodete ja teenuste müügi käivet. Käivet kasutatakse äriühingu rahavoogude, kasumlikkuse ja äritegevuse trendide mõistmiseks.

Käibe arvutamine

Käive arvutatakse, kogudes kokku kõik äritehingud ja müügitulud. Üksikute äritehingute summa arvutatakse välja, lisades äritehingu väljalaske hind ja sellele juurde müügimüügi väljalaskekulu. Käive on äriühingu väljalaskehindade kogusumma, millele lisandub vahekaupade koguväärtus.

Käibe ja tulumaks

Käibe arvestamine ja lisamine äriühingu tulude arvestamisse on vajalik, et arvutada tulumaksu. Maksumaksjatel on võimalik maksu menetluse ajal käibemaksust vabastada, kui käibemaksust vabastatud müügi tulu on võrdne või väiksem kui käibemaksust vabastatud toodete ja teenuste käive. Käibemaksu arvestamine ja vabastamine on oluline äriühingu majandusliku seisundi mõistmiseks.

Meil on hea meel kuulda teie mõtteid

Jäta vastus

Parimad Hinnad
Logo