Mis on intress

Intress on summa, mida makstakse võlgnikule või laenuandjale, kui tehakse mingi vahetust. Intressimäär on suhtarv, mis näitab, kui palju intressi lisandub teisele osapoolele. See artikkel selgitab, mis on intress ning kuidas seda arvutada.

Mis on Intress?

Intress on summa, mida makstakse võlgnikule või laenuandjale, kui tehakse mingi vahetust. See tasu tekib tavaliselt põhilise investeeringu või laenu alusel ning võib olla makstud kas sularahas või ülekandega. Intress on tavaliselt ettemakse, mille võlgnik maksab laenuandjale, et laenu tagasi maksta.

Intressimäära Mõistmine

Intressimäär on suhtarv, mis näitab, kui palju intressi lisandub teisele osapoolele. Mõnikord on see protsent aastas või kvartalis. Intressimäära võib arvutada, võttes intressi summa ja jagades selle põhiosa või laenu väärtusega.

Intressimäära Arvutamine

Intressimäära arvutamiseks kulub tavaliselt kolm sammu. Esimene samm on intressi summa arvutamine. See võib olla kas põhiosa intress või intressi täiendav summa. Teiseks sammuks on põhiosa või laenu väärtuse arvutamine. Viimane samm on intressimäära arvutamine, võttes intressi summa ja jagades selle põhiosa või laenu väärtusega.

Intressi Tulemused

Intressi tulemusena saate teada, kui palju intressi peab võlgnik maksma laenuandjale. Kui intressimäär on kõrgem, lisandub rohkem intressi laenuandjale, kuid see mõjutab sellega ka võlgniku maksete suurust. Intress on oluline, sest selle abil saab lisada kasu teise osapoole tehingule.

Meil on hea meel kuulda teie mõtteid

Jäta vastus

Parimad Hinnad
Logo