Kuidas kirjutada lahkumisavaldust

Lahkumisavalduse kirjutamine on oluline samm paljude töötajate jaoks, kui nad otsustavad oma tööga lõpetada. Lahkumisavaldus aitab tööandjal ja töötajal aru saada, mis toimub, ja anda mõlema poolele aega, et korraldada lahkumise üksikasju. See artikkel viib teid läbi lahkumisava alusfaktide ja näitab teile, kuidas kirjutada lahkumisavaldust.

Lahkumisavalduse põhielemendid

Lahkumisavaldus tuleb kirjutada formaalsel ja lühikesel viisil. Selle sisu sisaldab tavaliselt teatud teavet, sealhulgas töökoha nimi, tööle asumise ja lahkumise kuupäev, lahkumise põhjus ja lahkumisavalduse kuupäev. Vajadusel võib lisada ka üksikasjad töötajateenustest, mille töötaja sai tööandjalt.

Kuidas kirjutada lahkumisavaldust

Lahkumisavaldust tuleks kirjutada esmalt läbimõeldult ja kogu vajaliku teabe kogumisega. Täpne ja vormis kirjutatud lahkumisavaldus võib olla väga oluline, kui tööandja ja töötaja vaidlevad hiljem. Lahkumisavalduse alguses peaksite oma nime ja aadressi esitama, samuti töökoha nime ja aadressi, millelt lahkute. Siis peaksite esitama oma tööle asumise ja lahkumise kuupäevad.

Tähtaeg ja töökohaga seotud üksikasjad

Lahkumisavalduse lõpus peaksite esitama lahkumise põhjuse ja täpsustama, kas tööle lahkumine on teie enda otsus või tööandja nõue. Samuti võite mainida töötatud aasta ja üksikasju, mis tulenevad tööleasutusega seotud õigustest ja kohustustest, näiteks pensionifondi ja töö vastutustundlikkuse seadustest.

Lõpphüvitise küsimus

Enne lahkumisavalduse esitamist peate oma tööandjaga rääkima lõpphüvitise kohta. Kui teil on lõpphüvitis, tuleb see lahkumisavalduse lõpus kindlasti ära märkida. See on oluline, et tööandjal oleks teada, et tööle lahkumisel on lõpphüvitis ja millised on teie või tööandja õigused ja kohustused.

Kokkuvõtteks, lahkumise avalduses on palju olulisi elemendeid, mida peate tähele panema, kui kirjutate lahkumisavaldust. On oluline, et kõik oleks vormis ja korrektne, et kaitsta teie huve ja vältida vaidlusi tööandja ja töötaja vahel. Seetõttu on iga lahkumisavalduse kirjutamisel väga oluline, et hoolikalt mõelda ja valmistuda ette.

Meil on hea meel kuulda teie mõtteid

Jäta vastus

Parimad Hinnad
Logo